ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Ρομαντικό στυλ – τι είναι και πώς να δημιουργήσεις γυναικείες εμφανίσεις σε αυτό το κλίμα;

Γυναικείο, λεπτό και ευάερο – αυτές είναι τρεις λέξεις που βασικά αντικατοπτρίζουν ολόκληρο το χαρακτηριστικό του ρομαντικού στυλ ντυσίματος. Τα ευάερα υφάσματα, ρούχα που τονίζουν διακριτικά τη σιλουέτα, και τα φωτεινά και διακριτικά χρώματα είναι η πεμπτουσία των look σε αυτό το στυλ. Τα αξεσουάρ και οι λεπτομέρειες είναι επίσης σημαντικά και σε αυτή την περίπτωση. Υποτονικά αλλά πρωτότυπα κοσμήματα, φυσικό χτένισμα και ελαφρύ μακιγιάζ συμπληρώνουν όμορφα το γυναικείο σύνολο. Πώς να εισαγάγεις το ρομαντικό στυλ στην ντουλάπα σου και από ποια να εμπνευστείς για να δημιουργήσει συνδυασμούς με λεπτό, γυναικείο χαρακτήρα;

Ανεξάρτητα από τις μεταβαλλόμενες τάσεις, το ρομαντικό στυλ εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη ομάδα πιστών θαυμάστριων. Ωστόσο, κάθε σεζόν αποκτά έναν ελαφρώς νέο χαρακτήρα.

SS 24

Αν και, όπως αναφέραμε στην αρχή, το ρομαντικό στυλ μπορεί να παίρνει έναν ελαφρώς διαφορετικό χαρακτήρα κάθε σεζόν, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του παραμένουν αμετάβλητα. Όσον αφορά τα ρούχα σε ρομαντικό στυλ, υπάρχει λίγος χώρος για… υπερβολικό χώρο. Το oversize δεν είναι σύμφωνο με αυτή την τάση ένδυσης. Αντί για πράγματα με ανδρικό χαρακτήρα, αξίζει να διαλέξεις αυτά που τονίζουν τη θηλυκότητα, όχι πολύ μικρά, αλλά σίγουρα πιο εφαρμοστά στο σώμα. Η παστέλ, φωτεινή παλέτα χρωμάτων είναι ένα άλλο τυπικό χαρακτηριστικό αυτής της τάσης ένδυσης. Ωστόσο, ορισμένες μάρκες, όπως η Chanel, αποδεικνύουν ότι παρόλο που η βάση του ρομαντικού στυλ πρέπει να είναι τα ανοιχτά χρώματα, οι σκούρες, ακόμη και μαύρες λεπτομέρειες ταιριάζουν με αυτά. Και αφού μιλάμε για λεπτομέρειες, αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι το σύνολο του ρομαντικού αποτελέσματος της εμφάνισης δεν αποτελείται μόνο από ρούχα, αλλά και ένα ελαφρώς ατημέλητο χτένισμα, λεπτό μακιγιάζ και υποτονικά κοσμήματα.

Αν θέλεις να ντύνεσαι σε ρομαντικό στυλ, αξίζει να γνωρίζεις όχι μόνο πώς, αλλά και από ποιον να παίρνεις τα ρούχα και αξεσουάρ. Ανάμεσα στις παγκοσμίου φήμης μάρκες υψηλής ποιότητας, αυτές που προσφέρουν ενδύματα που αναφέρονται στο περιγραφόμενο λεπτό στυλ είναι κυρίως: Chanel, Elie Saab, Monique Lhuillier, Dior και Self-Portrait. Μπορείς επίσης να βρεις πάρα πολλά πράγματα σε ρομαντικό στυλ στις συλλογές από μάρκες που είναι διαθέσιμες στο MODIVO, όπως: The Kooples, Rage Age, Babylon και Morgan. Πολλές Παριζιάνες προτιμούν μια σύγχρονη έκδοση του ρομαντικού στυλ στις ντουλάπες τους, επιλέγοντας μάρκες όπως Rouje, Sezane, Realization ή Custom Made.

Πού να ψάξεις για έμπνευση όσον αφορά τη δημιουργία ενός ρομαντικού στυλ; Όπως για όλα τα άλλα, φυσικά, πάνω από όλα στο Instagram, όπου οι trendsetters παρουσιάζουν ξανά και ξανά μοδάτες, εκλεπτυσμένες (περισσότερο ή λιγότερο) εμφανίσεις. Αξίζει επίσης να θυμάσαι, ότι το ρομαντικό στυλ έχει επί του παρόντος πολλές ονομασίες. Συχνά σπάει με αξεσουάρ με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Παρακάτω θα βρεις συνδυασμούς αυτών των trendsetters και σταρ που συχνά αναφέρονται στην αισθητική του ρομαντικού στυλ στα καθημερινά τους look.

Η Alexa Chung είναι μια από τις πιο διάσημες λάτρισσες των ρομαντικών εμφανίσεων που σπάνε με τα τυπικά αξεσουάρ σε βρετανικό στυλ. Η εκπρόσωπος της μόδας αγαπάει τα φορέματα από δαντέλα, τα οποία φοράει συχνά π.χ. με τα ογκώδη παπούτσια Dr. Martens.

Μια άλλη λάτρισσα των φορεμάτων σε ρομαντικό στυλ είναι η Olivia Palermo, η οποία συχνά επιλέγει τα λουλουδάτα μοτίβα, τα βολάν και τα μοντέλα με δέσιμο στο λαιμό. Συνήθως συνδυάζει τέτοιου είδους πράγματα με παπούτσια με λεπτομέρειες που μοιάζουν με κοσμήματα.

Οι ρομαντικές εμφανίσεις δεν είναι μόνο οι παστέλ αποχρώσεις, αλλά και το λευκό χρώμα σε δαντελένια ή κεντημένη έκδοση. Για να μην φαίνεται το σύνολο πολύ ελαφρύ, το λευκό σε αυτή την περίπτωση δημιουργεί όμορφη αντίθεση με τα μαύρα αξεσουάρ.

Θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το εφέ ενός ρομαντικού styling και τα φουσκωτά μανίκια, που πρόσφατα έχουν γίνει μια πολύ μοντέρνα λεπτομέρεια.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Edward Berthelot / via Getty Images

Σου άρεσε το άρθρο; Μοιράσου!
τάσεις και συμβουλές
Insta News