ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Πώς να ταιριάξεις το τζιν με τη σιλουέτα σου; Βρες το τέλειο μοντέλο!

2 min.

Όπως έχει δηλώσει ο Yves Saint Laurent – «Το έχω πει πολλές φορές: μακάρι να είχα εφεύρει τα τζιν, το πιο εντυπωσιακό, το πιο πρακτικό, το πιο χαλαρό, το πιο ανεπιτήδευτο ρούχο. Περιέχουν έκφραση, σεμνότητα, σεξαπίλ, απλότητα – όλα τα πράγματα που αναζητώ στα ρούχα που φτιάχνω». Και επιπλέον, δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα. Η μόνη δυσκολία είναι να ταιριάξεις το τέλειο τζιν στη φιγούρα σου. Πώς μπορείς να το κάνεις; Με τις συμβουλές μας θα βρεις εύκολα το μοντέλο σου!

Χάρη στο καλά επιλεγμένο παντελόνι μπορείς να τονίσεις τα πλεονεκτήματα της σιλουέτας σου και να καμουφλάρεις τις τυχόν ατέλειες. Αρκεί να γνωρίζεις ποιο μοντέλο ταιριάζει σε σένα!

MSS

Τα τζιν παντελόνια είναι πολλά και διάφορα. Ορισμένα μοντέλα καμουφλάρουν τα «ψωμάκια» και τονίζουν τη μέση, άλλα κοντύνουν τα πόδια. Ένα πράγμα να θυμάσαι: δεν υπάρχουν καλές και κακές φιγούρες, υπάρχει μόνο ανειδίκευτα επιλεγμένη γκαρνταρόμπα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δηλαδή πώς να επιλέξεις το σωστό μέγεθος του τζιν; Στα καταστήματα συνήθως έχουμε το μεγεθολόγια από το S μέχρι το XL ή – 36, 38, 40, 42. Οι μάρκες που ειδικεύονται κυρίως στην παραγωγή τζιν – όπως η Levi’s ή η Wrangler – παρέχουν ελαφρώς πιο ακριβείς παραμέτρους. Συνήθως βασίζονται σε διπλή σήμανση: W (waist) δηλαδή η μέση και L (length) – το μήκος που έχει το μπατζάκι.

Πριν αγοράσεις ένα τζιν παντελόνι, αξίζει να πάρεις στο χέρι σου μια μεζούρα. Μέτρησε την περίμετρο της μέσης σου, και έπειτα διαίρεσε το με 2,54 (μήκος ίντσας σε εκατοστά). Χάρη σε αυτό, θα έχεις την πρώτη διάσταση, δηλαδή τη μέση. Κάνουμε το ίδιο όταν μετράμε το μήκος.

Για παράδειγμα: εάν η μέση σου είναι 79 εκατοστά, μετά τη διαίρεση με 2,45 λαμβάνεις το αποτέλεσμα 31.1 (στρογγυλεμένο στο 31). Εάν δεν θέλεις να χάνεις χρόνο στη μέτρηση, χρησιμοποίησε τον πίνακα μεγεθών, ο οποίος είναι διαθέσιμος για κάθε προϊόν στο ηλεκτρονικό κατάστημα MODIVO.

512

Τζιν Wrangler με το μεγεθολόγιο του

Αποστολή: αδυνάτισμα της σιλουέτας

Για να λεπτύνεις οπτικά τη σιλουέτα σου, και ταυτόχρονα να τονίσεις τη μέση σου, αξίζει να επιλέξεις τα ψηλόμεσα τζιν. Ένα παντελόνι σε ίσια γραμμή ή με φαρδύ μπατζάκι θα σου επιτρέψει να εξισορροπήσεις τις αναλογίες μεταξύ των φαρδιών γοφών και των λεπτών ποδιών. Ξέχνα τα πολύ εφαρμοστά παντελόνια σωλήνας (skinny) και τα χαμηλόμεσα παντελόνια – αυτά τα μοντέλα μπορούν να αναδείξουν τις ατέλειες της φιγούρας.

513

Τα σκούρα ψηλόμεσα γυναικεία τζιν σε ίσια γραμμή σίγουρα θα κάνουν τη σιλουέτα σου να φαίνεται πιο λεπτή. Στη φωτογραφία: ΤΖΙΝ PINKO

Αποστολή: λεπτά πόδια

Οι γυναίκες με λίγο πιο γεμάτες γάμπες πρέπει να αποφεύγουν τα παντελόνια μήκους ¾ και τα μοντέλα που τελειώνουν στη μέση της γάμπας. Η έμφαση του ευρύτερου μέρους είναι ένα κοινό λάθος. Για να λεπτύνεις και τους μηρούς σου, αξίζει να διαλέξεις ένα τζιν με μπατζάκι τύπου bootcut, δηλαδή με μπατζάκι που φαρδύνει ελαφρώς από τα γόνατα μέχρι κάτω. Το boyfriend και το δημοφιλές mom jeans είναι επίσης κατάλληλα μοντέλα για σένα.

514

ΤΖΙΝ REGULAR FIT GUESS

Αποστολή: επιμήκυνση ποδιών

Ο ευκολότερος τρόπος για να επιμηκύνεις τα πόδια σου είναι τα επιδέξια επιλεγμένα παπούτσια. Αρκεί να φορέσεις γόβες ή τουλάχιστον γοβάκια με χοντρό τακούνι, και τα πόδια σου (και ο ποπός σου) θα φαίνονται πιο λεπτά και σφιχτά. Επιπλέον, επίλεξε τα ψηλόμεσα παντελόνια και με μακρύ μπατζάκι, και σίγουρα θα προσθέσεις μερικά επιθυμητά εκατοστά στο ύψος σου.

515

ΤΖΙΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ SLIM FIT CAVALLI CLASS

Αποστολή: ανάδειξη ποπού

Για να τονίσεις το σχήμα των γλουτών σου, διάλεξε ένα μοντέλο με μεγάλες τσέπες (με κλίση προς τα μέσα). Όπως συμβουλεύουν οι στυλίστριες – τα παντελόνια που δεν έχουν τις πίσω τσέπες ισιώνουν οπτικά τους γλουτούς μας. Και αν θέλεις να καμουφλάρεις τους στρογγυλούς γλουτούς σου, επίλεξε ένα σκούρο ζευγάρι τζιν με τσέπες πιο κοντά η μία με την άλλη, ή κάλυψε τα ισχία σου με μία χαλαρή τουνίκ.

516

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΖΙΝ SLIM FIT LEE

Θυμήσου, ότι εκτός από την επιλογή μεγέθους και του μοντέλου, η ποιότητα του ντένιμ παντελονιού παίζει σημαντικό ρόλο. Να αποφεύγεις τα τζιν, που περιέχουν μεγάλη ποσότητα πολυεστέρα (πάνω από 30%) και τα τεχνητά υλικά που μοιάζουν με τζιν. Το ηλεκτρονικό κατάστημα MODIVO προσφέρει παντελόνια από 100% βαμβάκι, καθώς και μοντέλα με ανάμιξη του lyocell και ελαστάν. Επίλεξε το τέλειο ζευγάρι για σένα!

τάσεις και συμβουλές
Insta News