ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Πετρόλ Χρώμα – τι απόχρωση είναι; Δες ρούχα και αξεσουάρ σε αυτό το μοντέρνο χρώμα

2 min.

Έχει ονομαστεί «το χρώμα της βενζίνης που χύθηκε στην άσφαλτο», και παρόλο που εδώ και μερικά χρόνια είναι ευρέως γνωστό στον κόσμο της μόδας ή του design, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς μοιάζει. Το χρώμα Petrol, όπως αναφέρεται, είναι ένας συνδυασμός μπλε και πράσινου με ασυνήθιστο βάθος. Προωθήθηκε από τον Oscar de la Renta στις συλλογές του, καθώς και από πολλούς σχεδιαστές εσωτερικών χώρων. Πώς ακριβώς μοιάζει αυτό το ασυνήθιστο χρώμα και με τι να το συνδυάσεις;

Δες και μόνη σου ότι το μοντέρνο πετρόλ χρώμα φαίνεται μοναδικό τόσο σε ρούχα και αξεσουάρ, όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

MSS

Ίσως αναρωτιέσαι γιατί αυτή η σκούρα τιρκουάζ απόχρωση ονομάζεται το χρώμα της βενζίνης. Εξάλλου, η βενζίνη που είναι σφραγισμένη σε μπουκάλι έχει μάλλον καφέ ή λαδί χρώμα. Όταν όμως χυθεί λίγο στην άσφαλτο και πέσει πάνω της το φως του ήλιου, παίρνει μια απόχρωση που συνδυάζει το κορεσμένο πράσινο και το μπλε. Το πετρόλ χρώμα είναι επομένως ένας συνδυασμός αυτών των δύο χρωμάτων και περιέχει τόσο μπλε όσο και πράσινο.

Το πράσινο θυμίζει την ομορφιά της φύσης και καταπραΰνει το άγχος. Ενώ το σκούρο μπλε, θυμίζει τα βάθη του ωκεανού, είναι κομψό και ήρεμο. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, δηλαδή το πετρόλ, είναι επομένως ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και στυλάτο χρώμα.

πετρόλ τι χρώμα είναι– outfit με αστραφτερό παντελόνι και δερμάτινο μπουφάν
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

Λόγω της ευγένειας και της μοναδικότητας του, το πετρόλ χρώμα χρησιμοποιείται συχνά από τους σχεδιαστές μόδας. Το petrol color δείχνει υπέροχο σε μια ποικιλία υφών υλικών: δέρμα, πούλιες, μετάξι και μαλλί. Τα τελευταία χρόνια, ρούχα σε πετρόλ χρώμα έχουν εμφανιστεί στις πασαρέλες οίκων μόδας όπως οι Oscar de la Renta, Versace, Jil Sander, Stella McCartney και Bottega Veneta.

μοντέλο στην επίδειξη μόδας της Jil Sander με πετρόλ φόρεμα
Jil Sander, Milan Fashion Week – Photo by Catwalking/Getty Images

Οι fashion influencers έχουν επίσης αγαπήσει αυτό το χρώμα, και μας δείχνουν πώς να το φορέσουμε και με τι να το συνδυάσουμε. Η Gitta Banko υποστηρίζει ότι η πράσινο-μπλε απόχρωση φαίνεται υπέροχη σε ένα total look. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση αξίζει να επιλέξεις μια ποικιλία υφών – η Γερμανίδα it-girl επιλέγει παντελόνι με παγιέτες και δερμάτινο μπουφάν. Οι μαύρες, καθώς και οι λαδί και καφέ αποχρώσεις θα ταιριάζουν όμορφα με το πετρόλ χρώμα. Επίσης, μη διστάσεις να το συνδυάσεις με το λευκό, το μπεζ και το γκρι.

παλτό σε petrol blue χρώμα
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

Με τι να συνδυάσεις το πετρόλ χρώμα για ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα; Με παστέλ πράσινο ή μπλε. Δοκίμασε έναν μη προφανή συνδυασμό με κόκκινο χρώμα που κάνει αντίθεση.

γυναίκα ντυμένη με παλτό σε πετρόλ χρώμα και κόκκινα παπούτσια
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images for MADELEINE

Το πετρόλ χρώμα φαίνεται υπέροχο και στα αξεσουάρ: τσάντες, ζώνες, πέτρες σε κοσμήματα και κασκόλ. Σου αρέσει η τάση για ρούχα και αξεσουάρ στο χρώμα πετρόλ; Θα βρεις πολλά από αυτά στο MODIVO!

Γνωρίζεις ήδη πώς φαίνεται το πετρόλ χρώμα και πόσο καλά δείχνει στα γυναικεία ρούχα. Αυτή η μοναδική απόχρωση βρήκε επίσης τη θέση της στις πασαρέλες που παρουσιάζουν τη μόδα για τους άνδρες. Πώς να τη φορέσεις. Ένα πουπουλένιο μπουφάν στην απόχρωση του πετρόλ είναι το τέλειο συμπλήρωμα για casual outfits με τζιν και ένα μαύρο ή γκρι πουλόβερ. Ενώ επιλέγοντας ένα T-shirt σε «χρώμα βενζίνης» και συνδυάζοντας το με ένα σακάκι θα πετύχεις ένα μοντέρνο look σε μια ασυνήθιστη χρωματική παλέτα.

άνδρας με παντελόνι και πουκάμισο σε πετρόλ χρώμα
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Η απόχρωση της βενζίνης χρησιμοποιείται επίσης στο σχεδιασμό του σπιτιού. Ο κορεσμένος συνδυασμός του πράσινου και του μπλε με τη μορφή του χρώματος στους τοίχους θα δείχνει καλύτερα σε μεγαλύτερους χώρους. Ενώ σε μικρότερους χώρους θα αποδειχθεί ιδανικός στα αξεσουάρ: διακοσμητικά μαξιλάρια, αρωματικά κεριά, επιτραπέζια σκεύη ή σεντόνια στην κρεβατοκάμαρα. Λόγω του ψυχρού χρωματικού του τόνου, θα ταιριάζει καλά με το λευκό, το μαύρο, το γκρι, το γαλαζοπράσινο, το κυπαρισσί, καθώς και με το ξύλο ή το μάρμαρο. Με τα αξεσουάρ σε πετρόλ χρώμα, το εσωτερικό του σπιτιού σου θα αποκτήσει μια κομψή αισθητική.

Διάβασε επίσης: Colour trends: ανακάλυψε τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024>>>

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Streetstyleshooters/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News