Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Γυναικεία κοστούμι oversize – πώς να το φορέσεις;

3 min.

Τα σχέδια oversize κυριαρχούν στις επιδείξεις μόδας της φετινής σεζόν και οι χαλαρές γραμμές εμφανίζονται όχι μόνο σε casual, αλλά και σε κομψά σύνολα. Τα κοστούμια, ειδικότερα, κάνουν θραύση και έχουν κατακτήσει για άλλη μια φορά τη γυναικεία μόδα. Θέλεις να το διαπιστώσεις και μόνη σου; Δες την έμπνευσή μας!

Ένα γυναικείο oversized κοστούμι είναι το απόλυτο must-have. Είναι μοντέρνο, κολακευτικό και εξαιρετικά άνετο! Δες πώς να το φορέσεις καθημερινά, στη δουλειά, αλλά και για ειδικές περιστάσεις.

Αν και σήμερα φαίνεται αυτονόητο, τα γυναικεία κοστούμια δεν αποτελούσαν πάντα ένα από τα βασικά στοιχεία για τον ενδυματολογικό κώδικα του γραφείου. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες άρχισαν να τα φορούν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970, όταν το power dressing απογειώθηκε. Αυτή η τάση της μόδας προοριζόταν για δυναμικές και φιλόδοξες εργαζόμενες γυναίκες που ήθελαν να δείχνουν εξίσου ικανές με τους άνδρες.

Ένας τρόπος για να αλλάξει η στερεοτυπική σκέψη ήταν η δημιουργία μιας επαγγελματικής εικόνας μέσω της ενδυμασίας. Κι έτσι, αντλώντας έμπνευση από ένα ανδρικό κοστούμι με χαρακτηριστικές ρίγες, δημιουργήθηκε ένα αντίστοιχο γυναικείο. Αρχικά, η εταιρική «στολή» ήταν πολύ συντηρητική και απλή και η γραμμή της έμοιαζε με αυτή του ανδρικού κοστουμιού. Με την πάροδο του χρόνου, σχεδιαστές όπως ο Karl Lagerfeld, η Donna Karan και ο Yves Saint Laurent εισήγαγαν κολακευτικά κωνικά μπατζάκια, σακάκια με βάτες και ζωηρά χρώματα που ταίριαζαν με την ομορφιά των γυναικών.

Σήμερα, το power dressing έχει πάρει μια πιο μοντέρνα κατεύθυνση, όπως δείχνουν τα κοστούμια oversize.

Το κοστούμι oversize είναι η επιτυχία των φετινών κολεξιόν και κάτι μας λέει ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα από τις πασαρέλες. Τι κάνει τις γυναίκες να το αγαπούν τόσο πολύ; Πρώτον, η άνεση. Η χαλαρή γραμμή επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων και την άνεση, κάτι που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα καθολικό, κλασικό μοντέλο με μια μοντέρνα πινελιά.

Τα κοστούμια oversize εμφανίζονται σε κομψά, επαγγελματικά και casual look. Όταν ολοκληρώνεται με ένα γυαλιστερό νήμα σε ασημί ή χρυσαφί απόχρωση, θα γίνει το τέλειο βραδινό ένδυμα για τις γυναίκες που δεν τους αρέσουν τα φορέματα. Ένα λινό σετ, με τη σειρά του, φοριέται άνετα ακόμη και τις ζεστές ημέρες.

Ένα γυναικείο κοστούμι oversize είναι ένα σετ που αποτελείται από:

  • παντελόνι με φαρδύ μπατζάκι,
  • σακάκι oversize loose fit, συνήθως μακρύ και με ριχτούς ώμους.

Για ένα ευέλικτο και κομψό κοστούμι, επίλεξε την oversized εκδοχή, καθώς προσφέρει πολλαπλές επιλογές styling.

Όταν υπάρχει επίσημος κώδικας ενδυμασίας, προτίμησε ένα κλασικό. Φόρεσε μια εφαρμοστή μπλούζα ή ένα πουκάμισο κάτω από ένα χαλαρό σακάκι oversize. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τις σωστές αναλογίες της σιλουέτας και θα διασφαλίσει ότι το outfit σου δεν φαίνεται πολύ «βαρύ». Ολοκλήρωσε το look με γόβες με τακούνι στιλέτο ή χαμηλό τακούνι, όπως είναι το kitten. Αν προτιμάς τα φλατ, φόρεσε μοκασίνια ή lords, αλλά φρόντισε να μην είναι πολύ μακριά τα φαρδιά μπατζάκια του παντελονιού.

Καθώς ένα σετ oversize είναι εντυπωσιακό από μόνο του, μπορείς να παραλείψεις τα υπόλοιπα στοιχεία και να φορέσεις από κάτω μόνο ασορτί εσώρουχα (για παράδειγμα, ένα σουτιέν με δαντέλα που φαίνεται ελαφρώς)- αυτή είναι μια επιλογή για ένα ραντεβού ή μια άλλη βραδινή εκδήλωση. Ολοκλήρωσε το outfit με μια μοντέρνα τσάντα και παπούτσια. Θα είσαι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά.

Για κάθε μέρα, φόρεσε ένα γυναικείο αθλητικό κοστούμι oversize σε ανοιχτή απόχρωση, όπως το κρεμ ή το λευκό. Άφησε ένα φούτερ με κουκούλα και φερμουάρ και μια μπλούζα basic να φαίνονται κάτω από το σακάκι. Ολοκλήρωσε το look με αθλητικά παπούτσια ή κλασικές γόβες, όπως οι Mary Jane, αλλά φορεμένες με κάλτσες.

Ένα γυναικείο γκρι κοστούμι oversize είναι απαραίτητο αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα επαγγελματικό look. Είναι διακριτικό, ώστε να μπορείς να το φορέσεις σε διάφορες επαγγελματικές συναντήσεις, ενώ η γραμμή oversize που μαγνητίζει τα βλέμματα θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου. Παράλληλα, το κλασικό δε φεύγει ποτέ από τη μόδα και αυτό ισχύει και για τα σχέδια με λεπτή ρίγα. Φόρεσε ένα παντελόνι με φαρδύ μπατζάκι και ένα κομψό σακάκι (με διπλή ή τριπλή σειρά κουμπιών που είναι ωδή στην παράδοση) με ανέμελα γυρισμένα μανίκια. Εάν επιλέξεις ένα τέτοιο outfit oversize, διάλεξε διακριτικά αξεσουάρ, όπως μια μικρή τσάντα χιαστί ή μια μοντέρνα baguette, ώστε να μην «βαρύνεις» την εμφάνισή σου. Ακολούθησε τις ίδιες αρχές όταν συνδυάζεις ένα γυναικείο μαύρο κοστούμι oversize.

Θέλεις να αναδείξεις τη σιλουέτα σου κάτω από ένα σύνολο oversize; Ευκολάκι! Απλά φόρεσε μια δετή ζώνη στη μέση που θα κάνει το σακάκι πιο εφαρμοστό. Αυτό θα τονίσει τα δυνατά σου σημεία και θα δώσει μια ενδιαφέρουσα πινελιά με τις σούρες που δημιουργούνται.

Ξέρεις τι κοινό έχουν η Sharon Stone, η Δούκισσα Kate και η Grece Graham; Αγαπούν τα πολύχρωμα outfits που ακολουθούν την τάση «dopamine fashion». Ένα γυναικείο oversized κοστούμι σε κίτρινο, μοβ ή ροζ χρώμα θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Όσο για τα αξεσουάρ, έχεις τρεις επιλογές: διάλεξε ουδέτερα χρώματα όπως το μαύρο, το μπεζ ή το λευκό, δημιούργησε ένα μονόχρωμο total look ή παίξε με τον τροχό των χρωμάτων για να δημιουργήσεις ένα συνεκτικό, δυναμικό σύνολο.

Κι αν άφηνες το σακάκι στην άκρη; Ένα σετ που αποτελείται αποκλειστικά από ένα παντελόνι κουστουμιού με φαρδύ μπατζάκι και ένα φαρδύ γιλέκο θα λειτουργήσει τέλεια για το καλοκαίρι. Ένα τέτοιο outfit συνδυάζει την κομψότητα με casual vibes, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για διάφορες περιστάσεις.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Edward Berthelot/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News