ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Ανδρική μόδα: τάσεις άνοιξη/καλοκαίρι 2024 από τις πασαρέλες

3 min.

Η ανδρική μόδα για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα κομψότητας και casual στυλ, καθώς και την επιστροφή στο στυλ της δεκαετίας του ’90. Ποια είναι τα top trends για την ερχόμενη σεζόν; Οι κορυφαίοι σχεδιαστές προωθούν, μεταξύ άλλων, σύνολα στο πνεύμα του «quiet luxury», καθώς και το formal look που ερμηνεύτηκε εκ νέου. Ας δούμε λοιπόν τις πιο trendy εμφανίσεις από τα catwalks για να μάθεις τι πρέπει να υπάρχει στην ντουλάπα του μοντέρνου άνδρα τους επόμενους μήνες.

Δες τις κορυφαίες τάσεις της ανδρικής μόδας για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 και μάθε τι πρέπει να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου αυτή τη σεζόν.

Αυτό που σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί μια πνοή φρεσκάδας στην ανδρική casual μόδα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 είναι μια πραγματική πανδαισία σχεδίων. Στις πασαρέλες παρουσιάστηκαν κυρίως πουκάμισα με σχέδια σε στυλ ρετρό φορεμένα με μονόχρωμα παντελόνια (Hermès) ή με φλοράλ μοτίβα και απλικέ (Dolce&Gabbana). Ένα πράγμα είναι σίγουρο: το πρωτότυπο πουκάμισο είναι must-have στην ανδρική ντουλάπα για το 2024!

[Ανδρική μόδα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: πουκάμισα με σχέδια, Dolce&Gabbana
Dolce&Gabbana
Photo by Victor Boyko/Getty Images

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε σε κανέναν ότι η τάση που βασίζεται στη φιλοσοφία της διακριτικής πολυτέλειας ήταν η κορυφαία πέρυσι. Ρούχα σε στυλ «quiet luxury» εμφανίστηκαν επίσης στις πασαρέλες που προαναγγέλλουν τις τάσεις της ανδρικής μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024. Αυτή τη φορά όμως η αισθητική αυτού του trend έχει γίνει λίγο πιο χαλαρή. Ο βασιλιάς της κομψότητας, Giorgio Armani, προτείνει καραμελένια σακάκια με διπλή σειρά κουμπιών συνδυασμένα με φαρδιά γκρι παντελόνια και μοκασίνια. Ενώ ο Ralph Lauren προωθεί κοστούμια σε καμηλό χρώμα (επίσης με διπλό κούμπωμα) που σπάει με ένα γαλάζιο πουκάμισο. Συνοψίζοντας: το γκρι και το καραμελέ θα είναι οι καλύτερες αποχρώσεις για τους λάτρεις της διαχρονικής κομψότητας. Συνοψίζοντας: το γκρι και το καραμελέ θα είναι οι καλύτερες αποχρώσεις για όσους αγαπούν τη διαχρονική κομψότητα.

[Ανδρική μόδα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: quiet luxury, Giorgio Armani
Giorgio Armani
Photo by Pietro S. D’Aprano/Getty Images

Χαρακτηριστικό στοιχείο της ανδρικής ένδυσης, που προωθήθηκε στις πασαρέλες των πιο σημαντικών οίκων μόδας, ήταν οι αμάνικες μπλούζες σε διάφορους συνδυασμούς. Ο οίκος Dolce&Gabbana παρουσίασε ένα μοντέρνο look με μια λευκή αμάνικη μπλούζα και με ένα κομψό παντελόνι με τσάκιση, αλλά και με μια φανέλα φορεμένη πάνω από ένα εφαρμοστό longsleeve. Βαμβακερές και πλεκτές φανέλες εμφανίστηκαν επίσης στις συλλογές των Hermès, Burberry και Valentino.

[Ανδρική μόδα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: αμάνικες μπλούζες, Dolce&Gabbana
Dolce&Gabbana
Photo by Victor Boyko/Getty Images

Επιλέγοντας το στυλ smart casual, δηλαδή τη σπορ κομψότητα, μπορείς να αισθανθείς τόσο στυλάτος όσο και άνετος. Οι σχεδιαστές μόδας λατρεύουν αυτόν τον τέλειο συνδυασμό και οι πασαρέλες που ανακοινώνουν τις τάσεις για τη σεζόν spring/summer 2024 είναι γεμάτες με τέτοια σύνολα για άνδρες. Το casual σακάκι συνδυάζεται με μπλούζα polo και φαρδύ παντελόνι, ενώ το καπέλο jockey προσθέτει μια σπορ πινελιά. Πού μπορείς να βρεις τις πιο μοντέρνες ιδέες για smart casual εμπνεύσεις; Πάνω απ’ όλα στις συλλογές του Armani και του Paul Smith.

[Ανδρική μόδα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: αθλητική κομψότητα, Giorgio Armani
Giorgio Armani
Photo by Pietro S. D’Aprano/Getty Images

Η ανδρική μόδα για τη σεζόν spring/summer 2024 είναι γεμάτη με απαλά χρώματα, αλλά οι σχεδιαστές έχουν συμπεριλάβει και πολύχρωμες πινελιές στις τελευταίες τους συλλογές. Ένα από τα κορυφαία χρώματα της σεζόν είναι το μπλε του κοβαλτίου, το οποίο εμφανίστηκε σχεδόν σε όλα τα catwalks που ανακοίνωσαν τις τάσεις της ανδρικής μόδας για το 2024. Τα κοστούμια σε έντονα χρώματα ήταν τα πιο δημοφιλή, αλλά εξίσου συχνά εμφανίζονταν στις πασαρέλες σύνολα που αποτελούνταν από ανδρικές βερμούδες, φούτερ και αμάνικα μπουφάν. Οι σχεδιαστές δεν ξέχασαν ούτε τα παστέλ χρώματα, φέρνοντας μια πνοή φρεσκάδας στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συλλογές τους. Μάρκες όπως οι Valentino, Loewe και Marine Serre έχουν μεγάλη αδυναμία στα έγχρωμα ρούχα.

[Ανδρική μόδα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: έγχρωμα ρούχα, Loewe
Loewe
Photo by Estrop/Getty Images
[Ανδρική μόδα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: έγχρωμα ρούχα, Valentino
Valentino
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Το office dress code δεν είναι πλέον τόσο επίσημο τα τελευταία χρόνια, και το πιο μοντέρνο κομμάτι της ανδρικής μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 θα είναι το σορτς. Ωστόσο, θα φορεθούν με λίγο διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στις διακοπές. Οι σχεδιαστές προωθούν τα επίσημα υφασμάτινα σορτς. Στην πασαρέλα του Valentino είδαμε μια εμφάνιση με κλασικό λευκό πουκάμισο και μαύρο παντελόνι μέχρι το γόνατο. Το συγκεκριμένο σύνολο ολοκληρώθηκε με μαύρες κάλτσες και μοκασίνια. Ενώ ο Louis Vuitton παρουσίασε ένα look με μπλε βερμούδα chino, ζακέτα και σακάκι.

[Ανδρική μόδα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: κομψά σορτς, Valentino
Valentino
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Πέρυσι, οι πασαρέλες ήταν γεμάτες με εμφανίσεις εμπνευσμένες από τη δεκαετία του 2000, με τα total denim looks στην πρώτη γραμμή. Ωστόσο, οι τάσεις της ανδρικής μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 δείχνουν ότι το Y2K style θα αντικατασταθεί από την αισθητική της δεκαετίας του ’90. Το κλασικό τζιν παντελόνι σε συνδυασμό με ένα απλό μονόχρωμο T-shirt και αθλητικά παπούτσια θα είναι της μόδας. Αυτή τη σεζόν, οι σχεδιαστές προωθούν επίσης το ανδρικό office look. Στις πασαρέλες μπορούσαμε να δούμε κοστούμια με ελαφρώς πιο φαρδύ μπατζάκι, κλασικές καμπαρντίνες σε detective style, καθώς και χαρτοφύλακες.

[Ανδρική μόδα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: 90's office look, Boss
Boss
Photo by Pietro S. D’Aprano/Getty Images

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Pietro D’Aprano/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News