ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Ανδρική μόδα 2024 – μάθε τις βασικές τάσεις της χρονιάς

Οι σχεδιαστές νοιάζονται όλο και περισσότερο για την οικολογία και το περιβάλλον, οπότε αντί να δημιουργούν νέες τάσεις, προσπαθούν να μεταφέρουν κάποιες από αυτές στις επόμενες σεζόν. Το 2023, στη μόδα ήταν η αθλητική κομψότητα, τα έντονα χρώματα και τα oversized κοστούμια. Αν παρακολουθούσες προσεκτικά τις τάσεις της μόδας και έχεις στην ντουλάπα σου τουλάχιστον κάποιες από αυτές, σου έχουμε καλά νέα: ορισμένες από τις περσινές τάσεις θα είναι on top και το 2024! Ποιες είναι αυτές; Μάθε παρακάτω.

Αναζητώντας την απάντηση στο ερώτημα τι θα είναι της μόδας το 2024, ρίξαμε μια ματιά στις πασαρέλες των κορυφαίων σχεδιαστών.

SS 24

Αρχαία Αίγυπτος, έθνικ μοτίβα, γυαλιστερά υλικά και χρυσές λεπτομέρειες – αυτό είναι κάτι που πρέπει σίγουρα να προσέξεις στην ανδρική μόδα το 2024. Εξωτικά prints εμφανίστηκαν στην πασαρέλα του ιταλικού οίκου Etro: μεταξωτά πουκάμισα με γεωμετρικά μοτίβα με ασορτί σορτς και λεπτά T-shirts με πορτρέτα Αιγυπτίων θεών.

[Ανδρική μόδα 2024]: εξωτικά μοτίβα
Etro
Photo by Victor Boyko/Getty Images

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης του Dior, μπορούσαμε να δούμε πάρα πολλά tweed ρούχα που σχετίζονται με τον γαλλικό οίκο μόδας, πλεγμένα από νήματα μπουκλέ. Το μαλακό ύφασμα κάλυπτε κοντά σορτς, αμάνικα σορτς και μακρύ παλτό. Αυτά συνδυάστηκαν με ρούχα σε neon χρώματα και με ένα must-have της σεζόν: κάλτσες φορεμένες με παντόφλες ή μοκασίνια με χοντρή σόλα.

Ένας από τους πιο μοντέρνους συνδυασμούς στην ανδρική μόδα 2024 είναι: παντόφλες + κάλτσες.

[Ανδρική μόδα 2024]: tweed και bouclé
Dior
Photo by Marc Piasecki/WireImage

Μια άλλη τάση της ανδρικής μόδας για το 2024 είναι τα φαρδιά ψηλόμεσα παντελόνια. Οι σχεδιαστές μόδας προβλέπουν ότι αυτή θα είναι μία από τις πιο ισχυρές τάσεις! Αυτά τα παντελόνια όχι μόνο θα δείχνουν πολύ μοντέρνα, αλλά θα επιμηκύνουν οπτικά τη σιλουέτα και θα τονίσουν τις αναλογίες της. Η μάρκα Bottega Veneta και η σχεδιάστρια Jil Sander έχουν αποδείξει ότι λατρεύουν τέτοια σχέδια. Φόρεσε αυτό το παντελόνι που αναφέρεται στο y2k style, δηλαδη στη μόδα της δεκαετίας του 2000 με ζώνη και πουκάμισο ή πουλόβερ.

Δες επίσης: Y2K style – δες τα πιο δημοφιλή κομμάτια του στυλ της δεκαετίας του 2000. >>>

[Ανδρική μόδα 2024]: ψηλόμεσο παντελόνι
Jil Sander
Photo by Justin Shin/Getty Images

Οι πασαρέλες που προαναγγέλλουν τις τάσεις της ανδρικής μόδας για το 2024 ήταν επίσης γεμάτες με… ρούχα εργασίας. Η μόδα για αυτό το είδος ρούχων υπήρχε πριν από μερικές σεζόν και τώρα επανέρχεται ξανά στις hot τάσεις. Ήρθε η ώρα να προτιμήσεις τις old school κάλτσες μέχρι το γόνατο για ένα επιπλέον στρώμα ζεστασιάς, τα παντελόνια joggers με πολλές μεγάλες τσέπες και τα φούτερ με αντανακλαστικά στοιχεία. Οι δημιουργοί μόδας, όπως ο Pharrell Williams, ο Martine Rose και η Silvia Venturini Fendi έχουν ερωτευτεί αυτή την τάση!

[Ανδρική μόδα 2024]: ρούχα εργασίας
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Φέτος, η ανδρική μόδα θα περιλαμβάνει τολμηρές τάσεις. Μία από αυτές θα είναι σίγουρα τα neon χρώματα, ειδικά όλες οι φωτεινές αποχρώσεις του κίτρινου και του πράσινου. Τέτοια χρώματα συνδυάστηκαν με κομψά υφάσματα: tweedem και bouclé. Με αυτόν τον τρόπο, οι σχεδιαστές μας ενθαρρύνουν να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις και να σετάρουμε ασυνήθιστα σχέδια και χρώματα. Για να δείχνεις μοντέρνος, φόρεσε ένα neon κομμάτι της γκαρνταρόμπας ή επίλεξε ένα αξεσουάρ σε μια έντονη απόχρωση.

[Ανδρική μόδα 2024]: neon
Dior
Photo by Marc Piasecki/WireImage

Τα μοντέρνα κοστούμια για το 2024 περιλαμβάνουν τέλεια ραμμένα μοντέλα σε κλασικό στυλ, όπως στη συλλογή του Hugo Boss, εκείνα με ρίγες όπως στην κολεξιόν του Saint Laurent και oversized σχέδια σε χρυσό χρώμα, όπως εκείνα στην πασαρέλα του Y/Project. Το ανδρικό κοστούμι δεν φοριέται πλέον μόνο για περιστάσεις που απαιτούν επίσημο ντύσιμο. Όλο και πιο συχνά μπορούμε να το δούμε στους δρόμους των παγκόσμιων πρωτευουσών της μόδας σε μια casual έκδοση – σε συνδυασμό με ένα απλό T-shirt ή ζιβάγκο και αθλητικά παπούτσια.

[Ανδρική μόδα 2024]: oversized κοστούμι
Y/Project
Photo by Estrop/Getty Images

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Ανδρική μόδα: τάσεις άνοιξη/καλοκαίρι 2024 από τις πασαρέλες

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Jacopo Raule/Getty Images

Σου άρεσε το άρθρο; Μοιράσου!
τάσεις και συμβουλές
Insta News